Цей сайт саме для вас: для тих, хто вивчає і навчає хімії, для тих, хто цікавиться хімією, прагне пізнати її багатий світ. Цей сайт для всіх, в кого хімія не професія чи предмет, а стиль життя.

четвер, 27 листопада 2014 р.

Нобелівську премію з хімії присудили за чудо-мікроскоп

Нобелівський комітет присудив почесну нагороду в галузі хімії вченим Еріку Бетцігу і Вільяму Мернеру за мікроскопи з надвисокою роздільною здатністю.
Про це повідомив Нобелівський комітет при Королівській академії наук, передає новину "Преса України".
"За допомогою флуоресцентних молекул лауреати 2014 обійшли межі роздільної здатності. Їх робота підняла світлову мікроскопію на рівень нанорозмірів", - йдеться в супровідному листі Нобелівського комітету.
"Тепер у нас є можливість подивитися на різні молекули і спостерігати за реакціями під час їх протікання - не так, як раніше, вже після того, як все сталося. Це дивовижне відкриття, яке зробило вплив на всі області - фізику, хімію, медицину", - вважає член Нобелівського комітету Свен Лудин.
Нагадаємо, що Нобелівська премія по фізіології і медицині в 2014 році присуджена за відкриття складових системи позиціонування клітин мозку. Лауреатами премії стали дослідники Джон О'Кіф, подружжя Мей-Брітт і Едвард Мозер.

 

Немає коментарів: